0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out

Curabiom Flóra

Curabiom® flóra

Élelmiszer és a bélnyálkahártya gondozása

  • A bélnyálkahártya gondozására1

  • Átfogó és innovatív “élelmiszer” a különböző bélbaktériumok számára

  • Vízben oldódó rostokkal: akácrost, inulin, GOS, XOS és 2’FL

A Curabiom® flóra ötvözi az innovatív, vízben oldódó akácrostot, inulint, GOS-t, XOS-t és 2’FL-t a természetes forrásból származó B12-vitaminnal és biotinnal. Így átfogó táplálékválasztékot kínál a bél különböző szakaszaiban lévő különböző bélbaktériumok számára. Ugyanakkor a porkészítmény bélnyálkahártya kezelésére is használható1 és a benne lévő B12-vitaminnak funkciója van a sejtosztódásban2.

Miért olyan fontos a rost?

A rost különösen fontos a belek számára, és “táplálékként” szolgál a bélbaktériumok számára. A növényekből származó rostok főként gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű termékekben találhatók. A Német Táplálkozási Társaság (DGE) ajánlása szerint a felnőtteknek naponta legalább 30 g rostot kell fogyasztaniuk. A jelenlegi tanulmányok azonban azt mutatják, hogy Németországban az átlagos rostbevitel messze elmarad az ajánlott 30 g-tól.

Curabiom flóra

Kiszerelés: 14 tasak à 16,2 g

Zselatintól és színezékektől mentes.

A biotin hozzájárul a normál nyálkahártyák fenntartásához.
A B12-vitaminnak szerepe van a sejtosztódásban.
3 A B12-, B6-vitamin és a folsav hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.


A bélnyálkahártya fontossága

A bélnyálkahártya természetes akadályként szolgál a külvilág számára, és egyfajta “tűzfalként” biztosítja, hogy csak az alapvető anyagok kerüljenek a bélbe. Ez azonban kizárja a nemkívánatos anyagokat. Kölcsönhatásba lép a bélflórát alkotó bélbaktériumokkal, és segíti a tápanyagok szállítását a véráramba.

Annak érdekében, hogy hosszú távon képes legyen betölteni fontos funkcióját, a bélnyálkahártya három-hat naponta megújul. Ez teszi a test egyik gyorsan osztódó szövetévé. Minden nap körülbelül 200 g bélsejtet bontanak le és cserélnek ki újakkal. Ez sok energiát igényel. A bélnyálkahártya ennek az energiának körülbelül 60-70% -át rövid láncú zsírsavakból kapja, amelyeket a bélbaktériumok rostos erjedése termel. Ezért naponta elegendő rostot kell fogyasztani.

Rostos erjedés a bélben

A bélben élő baktériumok erjesztik a rostot. Ezzel rövid láncú zsírsavakat vagy SCFA-kat képez. Fontos szerepet játszanak a bélnyálkahártya működésében.

A bélbaktériumok vízoldható rostok segítségével rövid láncú zsírsavakat termelnek.

A bélnyálkahártyának rövid láncú zsírsavakra van szüksége az energiatermeléshez.

Az ép és egészséges bélnyálkahártya garantálja az optimális tápanyagfelszívódást.


Milyen rostot tartalmaz a Curabiom® flóra?

Akác rost

Az akácfa úgynevezett váladékából (tejes nedvéből) származik, amely főként Afrika Száhel-övezetében őshonos. Az akácrost több mint 80% oldható rostot tartalmaz. Lassan erjednek a vastagbélben, alacsony glikémiás indexük és kevés kalóriájuk van.

Inulin

Az inulin a cikória (cikória) természetes és tolerálható rostja. Gyorsabban erjedik a felszálló vastagbélben, és különösen a bifidobaktériumok és a laktobacillusok táplálékaként szolgál.

GO

A rövid láncú galakto-oligoszacharidok (GOS) nagyon hasonlítanak az anyatejben található tej oligoszacharidokhoz. Emberben jobban felhasználhatók, mint a hosszú láncú növényi anyagok (pl. frukto-oligoszacharidok, FOS).

2’FL

A 2′-O-fukozil-laktóz (2’FL) az eddigi legalaposabban kutatott humán tej-oligoszacharid (HMO). A komplex szénhidrát természetesen előfordul az anyatejben, és a tehéntej fő megkülönböztető tényezője.

XOS

A xilo-oligoszacharidok (XOS) különösen innovatívak. Ezt a rostot fermentációból nyerik, és számos pozitív hatású tanulmányban dokumentálták.


 

 

Dr. Wolz SCFA képlete

Az SCFA rövid láncú zsírsavakként fordul elő, amelyeket a bélbaktériumok erjedésével állítanak elő. A vízben oldódó rostok különösen fontosak, mivel jól használhatók a bélben. In Curabiom® flóra vagy Curabiom® flóra duo bélkúra1 ezek a szálak egyedülálló összetételben vannak jelen – az SCFA formulában. Biztosítja a különböző típusú baktériumok átfogó ellátását, ezért a bélnyálkahártya energiaszolgáltatója is. Az akácrost, inulin, XOS, GOS és 2’FL formuláját kizárólag Dr. Wolz fejlesztette ki a két új többszálas készítményhez, a Curabiom® flóra és a Curabiom® flóra duóhoz, az Intestinal Cure készítményhez1 fejlett.

 

Csomag mérete: 20 tasak és 40 kapszula

Zselatintól és színezékektől mentes.


Hozzávalók

Adag tasakok: Galakto-oligoszacharidok (tejből), akácrost (gumiarábikum), inulin, xilo-oligoszacharidok, 2′-O-fukozil-laktóz (2’FL) (tejkomponensekettartalmaz), hidrolizált shiitake kivonatpor (Lentinula edodes) 0,01%, királybazsalikom és napraforgómag extraktházas keveréke 0,01%.

kapszulák Curabiom® flóra duo bélkúra1Két kapszula 50 milliárd tejsavbaktériumot, valamint 0,55 mg B1-vitamint, 0,70 mg B2-vitamint, 0,70 mg B6-vitamint, 2,5 μg B12-vitamint, 50 μg biotint és 100 μg folsavat tartalmaz.

A kapszulák nem tartalmaznak hisztamin vagy tiraminképző baktériumtörzseket, vagy a benne lévő tejsavbaktériumok nem tartalmaznak olyan géneket, amelyek elősegítik a hisztamin vagy tiramin képződését. Az összes tartalmazott törzs listája az alábbiakban található:

Curabiom® flóra: A felnőttek 1 tasakot (= 16,2 g) vesznek be naponta egyszer étkezés előtt. Tegye a zsák tartalmát egy üres edénybe, töltse fel vízzel (kb. 200 ml), és alaposan keverje össze a tartalmát.

Curabiom® flóra duó Bélkúra1Felnőtteknek: 1 tasak és 2 kapszula naponta egyszer, étkezés előtt. Tegye a zsák tartalmát egy üres edénybe, töltse fel vízzel (kb. 200 ml), és alaposan keverje össze a tartalmát.

Borravaló: A változatos, kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód fontos az egészség szempontjából.